Beste gsm-abonnement voor kinderen | besparingstips in 2024

Beste gsm-abonnement voor kinderen

Houd rekening met deze factoren

Als het gaat om GSM-abonnementen voor kinderen, zijn er enkele belangrijke factoren om te overwegen:

1. Surfvolume

Kinderen hebben waarschijnlijk niet veel data nodig, vooral als ze voornamelijk bellen en sms’en. Een abonnement met beperkte data, zoals 1 GB of minder, kan voldoende zijn.

2. Belminuten

Overweeg hoeveel belminuten je kind nodig heeft. Een abonnement met beperkte belminuten, zoals 100 minuten per maand, kan voldoende zijn.

3. Ouderlijk toezicht

Sommige providers bieden ouderlijk toezicht aan als onderdeel van het abonnement, waarmee je het gebruik van je kind kunt beperken en controleren.

4. Prijs

Bekijk de kosten van de verschillende abonnementen en vergelijk deze met je budget. Houd er rekening mee dat sommige abonnementen goedkoper lijken, maar dat je mogelijk extra kosten moet betalen voor het overschrijden van de data– of belminuten limiet.

Populaire GSM-abonnementen voor kinderen in België

Als het gaat om GSM-abonnementen voor kinderen, zijn er enkele abonnementen die erg populair zijn:

1. Youfone BE 5 GB

Dit abonnement biedt 5 GB data, 250 belminuten en sms-berichten voor slechts € 10 per maand.

2. BASE

BASE 10: Dit abonnement biedt 1 GB data, 120 belminuten en onbeperkte sms-berichten voor € 10 per maand.

3. Proximus Mobilus S

Dit abonnement biedt 1,5 GB data, 150 belminuten en onbeperkte sms-berichten voor € 12 per maand.

4. Scarlet Red

Dit abonnement biedt 4 GB data, onbeperkte belminuten en sms-berichten voor € 17 per maand.

Ouderlijke toezicht

Ouderlijk toezicht is een belangrijk aspect bij het kiezen van een GSM-abonnement voor kinderen. Het stelt ouders in staat om het gebruik van hun kind te beperken en te controleren. Hier zijn enkele van de opties voor ouderlijk toezicht die beschikbaar zijn bij sommige providers in België:

1. Orange

Orange biedt “Kid Connect” aan, waarmee ouders de oproepen en berichten van hun kinderen kunnen beheren en beperken. Ouders kunnen ook de locatie van hun kind volgen met “Find My Kids”.

2. Proximus

Proximus biedt “Epic” aan, een speciaal abonnement voor kinderen met ouderlijk toezicht en beperkte data en belminuten. Met de “MyProximus” app kunnen ouders het gebruik van hun kinderen controleren en beheren.

3. BASE

BASE biedt “Smart+ 5” aan, een speciaal abonnement voor kinderen met beperkte data, belminuten en sms-berichten. Ouders kunnen het gebruik van hun kinderen controleren en beheren met de “BASE Prepaid” app.

4. Telenet

Telenet biedt “Play” aan, een speciaal abonnement voor kinderen met ouderlijk toezicht en beperkte data en belminuten. Ouders kunnen het gebruik van hun kinderen controleren en beheren met de “YUGO” app.

Gsm-abonnementen voor Kinderen met Data Control

scarlet mobiel abonnement belgie

8€ / Maand

Promotie enkele dagen geldig

Logo Youfone Transparant

10€ / Maand

Promotie enkele dagen geldig

Mobile Vikings Logo Wit

29€ / Maand

Promotie enkele dagen geldig

Wil je geen verrassingen op je factuur? Bovenstaanden 3 abonnementen maken gebruik van Datalimiet

Gsm-abonnement met smartphone voor kinderen

Als je op zoek bent naar een GSM-abonnement met smartphone voor kinderen, zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Hier zijn enkele populaire opties in België:

1. Orange Light

Dit abonnement biedt 500 MB data, 60 belminuten en onbeperkte sms-berichten voor € 8 per maand. Je kunt hierbij ook kiezen voor een budgetvriendelijke smartphone zoals de Iphone 13.

2. Proximus Mobilus S

Dit abonnement biedt 1,5 GB data, 150 belminuten en onbeperkte sms-berichten voor € 12 per maand. Je kunt hierbij ook kiezen voor een budgetvriendelijke smartphone zoals de Xiaomi Redmi 9.

3. BASE 10

Dit abonnement biedt 1 GB data, 120 belminuten en onbeperkte sms-berichten voor €10 per maand. Je kunt hierbij ook kiezen voor een budgetvriendelijke smartphone zoals de Samsung Galaxy s20.

Het is belangrijk om te onthouden dat bij het kiezen van een GSM-abonnement met smartphone voor kinderen, de kosten van de smartphone vaak bij het maandelijkse abonnementsbedrag worden opgeteld. De meeste providers brengen extra kosten in rekening voor het gebruik van een smartphone. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de smartphone geschikt is voor kinderen en ouderlijk toezicht biedt.

Gsm-abonnement voor je kind, met of zonder internet?

Dit is een andere vraag die moet worden geanalyseerd, aangezien de meeste minderjarigen een tarief willen waarmee ze toegang kunnen krijgen tot games, applicaties of diensten zoals WhatsApp of Facebook kunnen downloaden.

Daarom moet u weten dat de meeste moderne telefoons wifi hebben, dus zelfs als u geen data abonnement voor kinderen bestelt, kan het kind verbinding maken via het thuisnetwerk of een openbaar netwerk.

Gsm abonnement met Internet

Goedkoopste gsm-abonnement voor kinderen

Als u een goedkope gsm-abonnement voor kinderen zoekt dat aan hun behoeften voldoet maar waarmee u het gebruik en de uitgaven van mobiele gegevens kunt controleren, zijn er een aantal opties op de markt, of u nu de voorkeur geeft aan prepaid of een mobile abonnement.

Bij veel telecombedrijven kunt u goedkope mobiele abonnementen voor kinderen vinden. Hoewel de kenmerken van de tarieven variëren naargelang de leeftijd en de behoeften van uw kinderen, is een van de goedkoopste en meest evenwichtige Youfone België tarief van 5 GB en 200 minuten, dat 10 euro per maand kost.

Gsm-abonnementen voor kinderen tussen 9 en 12 jaar

Het beste tarief voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar is het tarief dat geen mobiel internet heeft en onbeperkt kan bellen of gratis minuten heeft.

Dit kindertarief is misschien wel de beste optie, aangezien het niet aan te raden is om de dag op het internet door te brengen. Met die leeftijd kunnen ze kwetsbaar zijn voor de inhoud van het netwerk.

Om deze reden hebben we tarieven gekozen waarbij oproepen onbeperkt zijn of veel gratis minuten hebben en ofwel geen internetverbinding hebben of zo weinig megabytes hebben dat ze ze in een oogwenk zullen uitgeven.

Gsm-abonnementen voor kinderen tussen 12 en 15 jaar

De gsm-abonnementen voor kinderen tussen 12 en 15 jaar moeten anders zijn dan de vorige. Op deze leeftijd beginnen ze online te spelen, ontdekken ze het vreemde sociale netwerk en sturen ze online berichten met de rest van hun vrienden.

Hoewel ze zichzelf op deze leeftijd al “verdedigen” op internet, is het niet goed voor hen om misbruik te maken van het netwerk, daarom zijn de beste tariefopties voor kinderen tussen 12 en 15 jaar oud die een kleine hoeveelheid data hebben en sommige gratis minuten voordat ze kunnen bellen aan de telefoon.

Gsm-abonnementen voor kinderen tussen 15 en 17 jaar

De tarieven voor kinderen, al meer tieners, tussen 15 en 17 jaar zijn heel anders dan de rest. Op deze leeftijd zijn ze al meer verbonden met internet en in tegenstelling tot de vorige groep hebben ze al alle sociale media ontdekt die op dit moment in de mode zijn, en ze maken graag deel uit van die gemeenschap.

Daarom zijn de beste gsm-abonnementen voor kinderen die dat niet meer zijn, diegenen die al een gemiddeld-lage hoeveelheid data hebben en onbeperkt bellen, zodat ze kunnen bellen zonder zich ergens zorgen over te maken.

De keuze van het gsm

Elke dag zijn er meer kinderen onder de 10 jaar die een gsm hebben om zowel te bellen als te surfen. Dat klopt, applicaties zoals WhatsApp, Facebook en Twitter worden vakkundig gebruikt door kinderen van alle leeftijden met grote vaardigheid.

Volgens de statistieken bezit 1 op de 3 kinderen tussen 7 en 13 jaar een mobile telefoon. Precies, want vandaag kunnen we zien dat ze zelfs in klaslokalen leren om een ​​tablet, een telefoon of een computer te gebruiken.

De kloof tussen wat acceptabel is en wat gevaarlijk is, is heel klein en de vraag moet aan de ouders worden gesteld: hebben uw kinderen echt een mobiele telefoon nodig, wat zullen ze ermee doen, in hoeverre kunnen we controleren wat ze zien en met wie ze bellen?? … de antwoorden zijn ingewikkeld.

Hoewel er situaties in het leven zijn waarin bijvoorbeeld een scheiding het kind de behoefte zou kunnen geven om een ​​persoonlijke telefoon te hebben om vrij met een van zijn ouders te communiceren, zijn het in de meeste gevallen de kinderen zelf die dit type apparaat vragen om speel, praat met vrienden en voel je ouder.

In beide gevallen zal het belangrijkste zijn om de situatie onder controle te krijgen en een tarief te vinden dat bij “hun behoeften” past.

Voor elke leeftijd en elk kind een passend gsm-abonnement

U heeft besloten om een ​​mobiele telefoon voor uw zoon / dochter te kopen, zodat hij met u kan communiceren wanneer hij het nodig heeft en omdat u ook rustiger zult zijn wetende dat u op elk moment met hem of haar kunt praten. En natuurlijk moet u een gsm-abonnement voor kinderen kiezen dat past bij uw leeftijd en uw verbruik.

mobile abonnementen voor kinderen zonder of met weinig mobiele data zijn een goede optie voor die kinderen die de leeftijd van 12 jaar nog niet hebben bereikt en die daarom een ​​mobiele telefoon hebben als veiligheids- en preventiemaatregel in plaats van voor iets anders.

In plaats daarvan zullen tweens en tieners hun smartphone gebruiken als een entertainmenttool, dus hebben ze al een gsm-abonnement nodig met meer internet en data, maar tot op zekere hoogte om te voorkomen dat ze de hele dag aan de mobiele telefoon verslaafd zijn.

We hebben een selectie gemaakt uit de goedkoopste gsm abonnementen voor kinderen, op basis van hun leeftijdscategorie, maar misschien bent u op zoek naar iets restrictievers voor uw kind of integendeel, u heeft het volste vertrouwen in hem en het maakt u niet uit of hij dat heeft meer data en oproepen beschikbaar omdat hij zijn gsm verantwoord gebruikt. Voor die gevallen raden we u aan om een ​​goedkope mobile abonnement voor kinderen te zoeken in onze gsm-abonnement vergelijker, waar u zeker het meest geschikte abonnement voor kinderen zult vinden.

De keuze van het mobiele tarief voor kinderen

Momenteel biedt de markt geen speciale gsm-abonnementen voor kinderen, maar de ouders moeten ervoor zorgen dat de meest geschikte voor hen wordt gevonden.

Daarom is het belangrijk om te weten hoe u het beste mobiele abonnement kunt kiezen en om alle aanbiedingen van de operators in België goed te vergelijken. Maar hoe moet een kindertarief zijn? …

Laten we eens kijken naar enkele kenmerken die het tarief dat u kiest voor uw kinderen moet hebben:

  • Prepaidkaart

In het geval van kinderen is het raadzaam om te kiezen voor een prepaid kaart met een bepaald saldo en dat de dienst wordt stopgezet als deze is afgelopen. Het is altijd beter de kaart opnieuw te laden dan aan het einde van de maand verrast te worden.

  • Zuinig

Mobiel gebruik moet incidenteel zijn en voorbehouden aan “noodgevallen”. Daarom is een tarief met een groot aantal minuten helemaal niet verantwoord.

  • Geen vaste looptijd

Je weet nooit wat er met een minderjarige kan gebeuren, daarom zou het niet goed zijn om je voor een bepaalde periode aan een operator te binden. In die zin hebben prepaidkaarten geen vasthoudingsverplichting, wat het meest geschikt is.

  • Geen oproep tot stand

Als u de vergelijking van de gsm-abonnement voor kinderen bekijkt, zult u zien dat veel van de aanbiedingen kosten per oproep tot stand brengen.

Dit betekent dat elke keer dat er wordt gebeld, zelfs als de voicemail antwoordt, het door het bedrijf aangegeven bedrag in rekening wordt gebracht.

  • Geen vergoeding of minimaal verbruik

Probeer dat het gsm-abonnement dat u kiest voor uw kind geen minimumverbruik of maandelijkse kosten heeft. Het idee is om elke voorwaarde te vermijden die de service duurder zou kunnen maken en ons zou kunnen dwingen erin te blijven.

Gratis bellen tussen nummers van dezelfde operator

Vaak bieden de operators tarieven waarbij oproepen tussen nummers van hetzelfde bedrijf gratis zijn. Informeer bij uw huidige operator, want dit kan een zeer aantrekkelijke optie zijn.

Base en Mobiel Vikings zijn enkele van de bedrijven die dit alternatief aanbieden.

Tijdelijk Gratis!

4.6/5

Beschikbaar voor IOS & Android

Tijdelijk Gratis!

4.6/5

Beschikbaar voor IOS & Android

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Apple

Vanaf € 1159,99

€ 179

Met abonnement

Logo Youfone Transparant

50%

7,50€ / Maand

Mobile Vikings Gsm-abonnement logo

30%

29€ / Maand