Bellen naar het buitenland: goedkoopste opties in 2024

Bellen naar het buitenland
Inhoudsopgave

Als je regelmatig internationale telefoongesprekken voert, weet je dat de kosten snel kunnen oplopen. Gelukkig zijn er veel opties beschikbaar om het bellen naar het buitenland betaalbaarder te maken. In dit artikel bekijken we de goedkoopste opties om te bellen naar het buitenland in 2023.

Goedkoop bellen naar het buitenland in 2024

De wereld wordt steeds kleiner en veel mensen hebben vrienden en familieleden in het buitenland. Het is daarom belangrijk om te weten wat de goedkoopste opties zijn voor internationale telefoongesprekken.

Deze zijn de goedkoopste opties voor internationale gesprekken vanuit België: Lycamobile BE, Proximus Bizz International en Ortel BE.

Optie 1: Gebruik een internationale simkaart

Als je naar het buitenland wilt bellen, kan het gebruik van een internationale simkaart voordeliger zijn dan het gebruik van je gewone simkaart. Met een internationale simkaart kan je namelijk tegen lagere tarieven bellen naar het buitenland.

Het is belangrijk om te controleren welke tarieven er gelden voor het land waar je naartoe belt voordat je een internationale simkaart koopt. Vaak bieden providers verschillende tarieven voor verschillende landen, dus het kan de moeite waard zijn om te vergelijken. Hieronder bespreken we enkele opties:

Bellen naar het buitenland met Proximus

Proximus Bizz International

  • € 0,19/min. naar de Europese Unie (EU)
  • € 0,25/min. naar Europa (buiten EU) en Business Zone
  • € 0,50/min. naar Noord-Amerika, Oost-Europa en de Maghreblanden
  • € 0,75/min. naar Azië
  • € 1/min. naar Zuid-Amerika en Afrika

Voor internationaal bellen kan je bij Proximus kiezen voor een internationale belbundel of prepaid beltegoed aanschaffen. Met een internationale belbundel kan je vaak tegen een voordeliger tarief bellen naar het buitenland dan met gewone tarieven. Het is daarom aan te raden om te controleren of er een internationale belbundel beschikbaar is die past bij je behoeften.

Als je prepaid beltegoed gebruikt, dan worden er meestal hogere tarieven gerekend voor internationaal bellen. Het is daarom belangrijk om vooraf te controleren welke tarieven er gelden voor het land waar je naartoe wilt bellen.

Bellen naar het buitenland met Telenet

Ontdek de internationale tarieven van Telenet op deze link.

Als je internationaal wilt bellen, biedt Telenet verschillende opties waarmee je voordeliger uit kunt zijn. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden en geven we je tips om kosten te besparen.

Met een internationale belbundel kan je vaak tegen een voordeliger tarief bellen naar het buitenland dan met gewone tarieven. Dit is vooral interessant als je regelmatig internationale gesprekken voert. Telenet biedt verschillende internationale belbundels aan, waarbij je een vast bedrag per maand betaalt voor een bepaald aantal belminuten naar buitenlandse nummers.

Bellen naar het buitenland met Orange

Ontdek de internationale tarieven van Orange via deze link.

Orange biedt verschillende opties voor internationaal bellen, waaronder een internationale belbundel en prepaid beltegoed. Met een internationale belbundel kan je vaak tegen een voordeliger tarief bellen naar het buitenland dan met gewone tarieven. Het is daarom aan te raden om te controleren of er een internationale belbundel beschikbaar is die past bij je behoeften.

Als je prepaid beltegoed gebruikt, dan worden er meestal ook hogere tarieven gerekend voor internationaal bellen. Het is daarom belangrijk om vooraf te controleren welke tarieven er gelden voor het land waar je naartoe wilt bellen.

Bellen naar het buitenland met Youfone

Tarieven voor internationaal bellen met Youfone België.

Naar welke zone?BellenSMS’enMMS’en
Europa€ 0,23 per belminuut€ 0,07 per SMS€ 0,50 per MMS
Rest van de wereld€ 3,00 per belminuut€ 0,70 per SMS€ 0,50 per MMS
Uitzonderingen€ 6,00 per belminuut€ 1,50 per SMS€ 0,50 per MMS

Wil je voordelig internationaal bellen? Youfone biedt verschillende opties, waaronder een internationale belbundel en prepaid beltegoed. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden en geven we je tips om kosten te besparen.

Met een internationale belbundel kan je vaak tegen een voordeliger tarief bellen naar het buitenland dan met gewone tarieven. Youfone biedt verschillende internationale belbundels aan, waarbij je een vast bedrag per maand betaalt voor een bepaald aantal belminuten naar buitenlandse nummers.

Optie 2 (Gratis): Gebruik een VoIP-service

Een gratis manier om internationale telefoongesprekken te voeren is via Voice over Internet Protocol (VoIP). Er zijn veel VoIP-providers beschikbaar, zoals Skype, WhatsApp, Messenger, Google Voice en Viber. Met deze apps kan je gratis bellen naar andere gebruikers van dezelfde app. Voor het bellen naar vaste of mobiele nummers zijn er betaalde opties beschikbaar. De kosten variëren per provider en per land.

WhatsApp

WhatsApp is een populaire messaging-app die eigendom is van Facebook. Met WhatsApp kan je gratis bellen naar andere WhatsApp-gebruikers over de hele wereld. Voor het bellen naar vaste en mobiele nummers zijn er betaalde opties beschikbaar. De kosten variëren per land en zijn te vinden op de website van WhatsApp.

Skype

Skype is een populaire VoIP-service die eigendom is van Microsoft. Met Skype kan je gratis bellen naar andere Skype-gebruikers over de hele wereld. Voor het bellen naar vaste en mobiele nummers zijn er betaalde opties beschikbaar. De tarieven verschillen per land en zijn te vinden op de website van Skype.

Conclusie

Er zijn veel opties beschikbaar om goedkoper te bellen naar het buitenland. Of je nu kiest voor een VoIP-service, een speciale internationale belkaart, een internationale simkaart, een app voor gratis internationale gesprekken of een telefoonprovider met goedkope internationale tarieven, er is altijd wel een optie die bij je past.

Jarne Termont

Hallo, ik ben Jarne Termont. Ik ben gefascineerd door de verschillende gsm-abonnementen in België, ik help je graag de juiste kiezen!

Leave a Comment

Tijdelijk Gratis!

4.6/5

Beschikbaar voor IOS & Android

Tijdelijk Gratis!

4.6/5

Beschikbaar voor IOS & Android

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Apple

Vanaf € 1159,99

€ 179

Met abonnement

Logo Youfone Transparant

50%

7,50€ / Maand

Mobile Vikings Gsm-abonnement logo

30%

29€ / Maand