Telecombedrijven in België

Lijst vanTelecombedrijven, Gsm-operatoren en Gsm-providers in Belgïe

Wil je snel en gratis de gsm-abonnementen vergelijken van de belangrijkste Belgische telecombedrijven? Bij ons kan je dit in slechts 5 minuten doen!

Telecombedrijven in België

Belangrijkste Telecombedrijven België

Proximus logo wit

Proximus is de nieuwe naam van Belgacom. De gevestigde operator blijft de eerste: de kwaliteit van de vaste en mobiele netwerken van Proximus blijft onovertroffen. Een Tuttimus-pakket is de veilige gok voor al uw diensten: Gsm-abonnement, internetabonnement, Tv-decoder, vaste lijn. Netflix staat in het menu van Proximus TV (Proximus Pickx).

Proximus werkt via uw telefoonaansluiting of Proximus-glasvezel netwerk.

4.6/5

Geniet van online korting

Logo Youfone Transparant

Youfone is het goedkoopste in België. 12 abonnementen zijn beschikbaar. Bij Youfone 6 abonnementen zijn met 200 minuten/sms en kan je combineren met het aantal GB naar keuze voor een voordelig tarief vanaf 7 € tot 22 €/maand ! Naast deze abonnementen kan je ook kiezen uit 6 abonnementen met onbeperkt bellen en sms’en, ook weer gecombineerd met het aantal GB naar keuze en dit altijd voor een zeer aantrekelijk prijs, vanaf 10 € tot 25 €/maand. Stel een bellimiet in om hoge kosten buiten je abonnement te vermijden tegen 0,50€/maand.

4.6/5

Geniet van online korting

Orange gsm-abonnement logo

Orange Belgium is de tweede GSM-operator (vroeger Mobistar) en de nieuwe uitdager op de internet-, tv- en vaste telefoon-markt. Het 4G-netwerk van Orange biedt de breedste dekking. Orange mobiele abonnementen bieden veel data voor goedkoop.

Orange werkt via uw Telenet of VOO kabel-tv-aansluiting.

4.6/5

Geniet van online korting

Mobile Vikings Logo Wit

Mobile Vikings lanceerde in mei 2020 het goedkoopste abonnement met onbeperkt bellen in België voor slechts 15 €/maand. Bovendien krijgt u er een surfvolume van 5 GB en onbeperkt SMS bij. Idem voor het abonnement “Unlimited” dat nu het goedkoopste “volledig onbeperkte” abonnement in België is. Er zijn ook andere formules beschikbaar: bij Mobile Vikings zijn ze allemaal interessant en geniet u steeds van de kwaliteit van het 4G-netwerk van Orange. Bestel uw SIM-kaart via deze website.

4.6/5

Geniet van online korting

scarlet mobiel abonnement belgie

Scarlet is het voordelige merk van Proximus. Het is de kwaliteit van het Proximus-netwerk, met minder diensten, en voor goedkoper. Scarlet Trio kost slechts €39/maand voor internet, televisie en telefoon. Scarlet biedt ook goedkope GSM-abonnementen aan.

Scarlet werkt via uw telefoonaansluiting.

4.6/5

Geniet van online korting

Telenet logo wit

Telenet was de eerste operator in Vlaanderen. Telenet werkt via de tv-kabel in Vlaanderen en 13 Brusselse gemeenten (vroeger UPC & Coditel). De WIGO-aanbiedingen van Telenet groeperen uw Gsm-abonnement, internet aansluiting, Tv-decoder en vaste telefoon voor goedkoper.

Telenet werkt via uw tv-kabel Integan.

4.6/5

Geniet van online korting

edpnet logo wit België

EDPnet werkt met het Proximus VDSL en glasvezelnetwerk. De internetverbindingen van EDPnet staan bekend om hun stabiliteit en hun efficiënte klantenservice.

EDPnet werkt via uw telefoonaansluiting of Proximus-glasvezel.

4.6/5

Geniet van online korting

Base Logo voor gsm-abonnement

BASE maakt nu deel uit van de Telenet Group. Het BASE mobiele netwerk is volledig gerenoveerd.. De nieuwe BASE-abonnementen passen zich aan aan uw eigen verbruik: met meer 4G-data en meer minuten per maand die worden uitgesteld naar de volgende maand indien ze niet volledig gebruikt worden. Dus geen zorgen.

Veel mensen maken gebruik van de Base prepaid SIM-kaarten

4.6/5

Geniet van online korting

Lycamobile België logo wit

De operator biedt 7 herlaadkaarten aan: Belgium Plan S (10€), Belgium Plan S Plus (15€), Belgium Plan M (20€) en Belgium Plan L (25€). Lycamobile biedt vaste en mobiele telefonie aan op het netwerk van Orange.

4.6/5

Geniet van online korting

Voo België logo wit

VOO werkt via de tv-kabel in Wallonië en 6 Brusselse gemeenten (Brutélé). Een VOO pakket groepeert uw mobiele telefoons, internet aansluiting, digitale televisie en vaste telefoon voor minder. Be tv staat in het menu van de Box évasion.

VOO werkt via uw tv-kabel Brutélé/Integan (teledistributie).

4.6/5

Geniet van online korting

Wil je alle gsm-abonnementen van België vergelijken per provider? Klik hieronder en vergelijk ze in slechts 5 minuten tijd!

Alle telecombedrijven die actief zijn in België

Hoeveel telefoonmaatschappijen zijn er in België? Je kent waarschijnlijk de grote vier en enkele goedkope, maar het zal je misschien verbazen dat er in feite ongeveer 20 verschillende operatoren zijn die mobiele diensten en aanbiedingen aanbieden op het Belgische grondgebied.

De grote concurrentie op de mobiele markt heeft ertoe geleid dat de grote mobiele exploitanten in België andere merken hebben gecreëerd of overgenomen om hun doelgroep te verbreden en diensten aan te bieden aan alle soorten klanten.

Dit zijn de belangrijkste mobiele bedrijven in ons land in termen van aantal klanten.

Telecombedrijven in België
Gsm abonnement met Internet

Welke soorten telefoonoperatoren zijn er in België?

Er zijn twee soorten telefoonmaatschappijen in België, afhankelijk van de dekkingsnetten die zij gebruiken om hun klanten diensten aan te bieden. Hieronder volgt een gedetailleerd overzicht van de belangrijkste kenmerken, diensten en dekking van elk van hen.

  • Operatoren met een eigen netwerk: zij beschikken over een eigen dekkend netwerk (technisch bekend als MNO’s).
  • Operatoren zonder een eigen netwerk: zij gebruiken het netwerk van een ander bedrijf om hun klanten dekking te bieden (bekend als MVNO’s).

Telecombedrijven met een eigen netwerk

Er zijn drie grote operatoren met een eigen netwerk: Proximus, Base en Orange. Dit zijn de mobiele bedrijven die hun eigen antennes over het hele land hebben geïnstalleerd.

Zij maken gewoonlijk deel uit van grote internationale groepen mobiele telefoons en hun prijzen zijn traditioneel hoger. Zij hebben het voordeel dat zij pakketten aanbieden met geweldige mogelijkheden die mobiel, ADSL of glasvezel of vaste telefonie combineren, waarbij soms zelfs mobiel bellen in het buitenland is inbegrepen.

Telecombedrijven zonder een eigen netwerk

In de afgelopen jaren zijn er veel MVNO mobiele telefoonbedrijven geweest waar je misschien van gehoord hebt, zoals Mobile Vikings, Scarlet of Youfone België. Er is een grote verscheidenheid aan aanbiedingen van mobiele bedrijven met overdraagbaarheid, maar over het algemeen zijn hun prijzen meestal concurrerender en vaak zonder permanentie.

De prijs is meestal het onderscheidende element en in feite hebben sommige grote telefoonexploitanten hun eigen MVNO’s om te concurreren op de lagekostenmarkt (Proximus met Youfone Be, bijvoorbeeld) of hebben ze deze opgekocht. De Mobile Vikings-business werd bijvoorbeeld gekocht door Proximus, hoewel het Nederlandse bedrijf KPN het merk behoudt.

Artikels over gsm-abonnementen

Blijf op de hoogte van nieuwe gsm abonnementen

Wij verkopen uw data niet aan derde partijen
Beste-gsm-abonnement.be © 2021