FAQ over GSM-abonnementen

Veel gestelde vragen over GSM-abonnementen

Een sim only gsm-abonnement is een abonnementen zonder een toestel. Je krijgt dus enkel een nieuwe simkaart (dus vandaar sim only). De sim only abonnementen zijn de beste optie als je een goedkoop mobile abonnement zoekt zonder een nieuw toestel of Smartphone.

Sim only abonnement vergelijken

Vergelijk de goedkoopste sim only abonnementen van België in slechts enkele minuten dankzij ons vergelijkingstabel. Wij geven je gratis advies op maat door de gsm-abonnementen van alle sim only aanbieders te vergelijken.

Telefoonoperatoren hebben de roamingtarieven al afgeschaft in bestemmingen in de Europese Unie, naast Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Als we echter naar een ander land reizen, is het belangrijk om te kijken naar de voorwaarden die de beste tarieven voor mobiele telefonie bepalen voor consumptie vanuit het buitenland, zowel wat betreft het maken en ontvangen van oproepen als de mobiele datakosten bij roaming.

Als u gewoonlijk buiten België reist, moet u weten dat de belangrijkste operators in hun gsm-tarieven de optie opnemen om roaming voor dagen in te huren, waarbij u bij het betalen van een vast dagbedrag per gebruik een bepaald aantal minuten kunt bellen, evenals een specifieke hoeveelheid internet gegevens om te navigeren. Deze optie van gsm abonnementen is meestal het meest aantrekkelijk vanuit praktisch en economisch oogpunt, omdat consumptie vanuit het buitenland over het algemeen goedkoper is dan betalen voor elke minuut en verbruikte MB.

Wat zijn de beste mobiele tarieven om buiten België te reizen? Het hangt ervan af hoeveel dagen u het land uit bent en hoeveel u de telefoon gaat gebruiken. Als u bijvoorbeeld een permanente internetverbinding nodig heeft en u zich geen zorgen wilt maken over de hoeveelheid mobiele internet data die u verbruikt, kunt u het beste een goedkope prepaidkaart voor mobiele telefoon kopen in het land waar u op reis bent. naar. De uiteindelijke besparing kan aanzienlijk zijn als u het vergelijkt met wat u uw operator zou betalen voor roaming.

Een van de belangrijkste dingen waarmee u rekening moet houden, is of u een prepaid simkaart of een mobiel abonnementstarief nodig hebt, aangezien de verschillen tussen deze twee aanbiedingen heel opmerkelijk zijn. Als u bijvoorbeeld een van degenen bent die uw uitgaven zo gecontroleerd mogelijk wil houden, is het in uw geval ideaal om een ​​van de beste prepaid SIM kaarten voor mobiele telefoons te kiezen, waarmee u zelf kiest wanneer en hoeveel u wilt herladen, bij een gsm-abonnement is het elke maand een vast bedrag die u moet betalen.

Het eerste dat u in gedachten moet houden wanneer u aanbiedingen voor mobiele subscriptie vergelijkt om het aanbod te vinden dat het beste bij u past, is niet uitsluitend de prijs: hoewel het het beste is om een ​​maandelijks budget op te stellen voor het telefoonverbruik, is de sleutel tot besparingen analyseren (waarvoor u een tariefvergelijker kunt gebruiken) en stoppen met nadenken over zowel uw echte communicatiebehoeften als over het gebruik dat u dagelijks aan de mobiele telefoon besteedt.

Bel je meer dan je surft of andersom? Als u bijvoorbeeld bijna alles oplost met een WhatsApp-bericht, bent u wellicht het meest geïnteresseerd in gsm abonnementen  die zoveel mogelijk mobile data bevatten. Als u daarentegen dagelijks veel belt, moet u eerst de mobiele tarieven vergelijken die de meeste gratis belminuten omvatten en, indien mogelijk, de tarieven die geen extra kosten in rekening brengen voor de oproeptotstandbrengingsprocedure.

Het volgende dat moet worden geanalyseerd bij het zoeken naar het beste gsm contract voor elk geval, zijn de voorwaarden die zijn opgesteld door de mobile operatoren: of we een prepaid- of mobile contracttarief willen; Als de operator een minimale duur van permanentie vereist (in het geval van mobiele contracttarieven) en wat zou de boete zijn in het geval dat u het mobile contract wil verbreken welke voordelen worden aangeboden aan huidige klanten of welke voordelen biedt de operator aan klanten die overdraagbaar zijn, en analyseert hij de convergente telefonische aanbiedingen die de verschillende bedrijven beschikbaar hebben, en bekijkt hij zelfs of het de moeite waard is om het tarief alleen met een prepaid SIMkaart of profiteer daarentegen van het financieren van een mobiele terminal bij het registreren.

Bij het kiezen van het beste aanbod voor gsm abonnementen is het belangrijk dat u weet wat voor soort gebruik u van uw toestel maakt. Het is niet hetzelfde om de tarieven voor mobiele telefonie te controleren als u alleen met uw mobiele telefoon belt, dan als u onbeperkt wilt browsen.

Hieronder hebben we 5 tips opgesteld voor het aansluiten bij het beste gsm abonnement tarief:

  1. Voordat u een van de aanbiedingen voor mobiele abonnementen bestelt, moet u analyseren welk werkelijk gebruik u nodig heeft voor zowel bellen als internet data. Het is een prioriteit dat u het aantal en de tijd van uw oproepen analyseert, als de navigatie sporadisch of gewoon onbestand is … om te zien wat het beste gsm abonnementstype voor uw geval is.
  2. Denk bij het aansluiten van uw gsm-abonnement aan om niet de fout te maken om gsm-tarieven te kiezen die hoger zijn dan uw behoeften (waarmee u geld verliest), minder dan het gebruik dat u nodig heeft, en profiteer van de aanbiedingen die uw gsm-operator u biedt. U kunt dus genieten van dezelfde gsm abonnement aanbiedingen voor de beste prijs.
  3. Gebruik verschillende tools om de alternatieven die door elk van de operators worden aangeboden te vergelijken om te bepalen welke het beste voor u is. (gebruik ons gsm abonnementen vergelijkings tabel)
  4. Evalueer het gebruik van internet en data die u thuis zal verbuiken, vooral als u wifi op het werk of thuis hebt, aangezien dit een element is om rekening mee te houden bij het zoeken naar de beste aanbiedingen voor mobiele abonnements.
  5. Kijk naar de kleine lettertjes van uw gsm contract, want er kunnen clausules verschijnen met betrekking de duur van het gesprek, de verhoging van de belkosten als u de minuten verbruikt die overeenkomen met het mobiele tarief.
Een ander punt in het voordeel van de gsm-abonnementen, is dat het saldo dat u in een maand niet verbruikt, meegenomen wordt naar de volgende maand bij de meeste telecom bedrijven, wat niet het geval is bij een gewone prepaid SIM-kaart. Als u uw minuten of data niet verbruikt, aan het einde van de maand worden ze opnieuw opgestart.

Een van de belangrijkste voordelen van SIM prepaid gsm- of herlaadkaarten is dat u geen zichtrekening hoeft te koppelen aan de telefoonlijn, dus in het geval van jongere gebruikers die nog geen zichtrekeningen op hun naam hebben staan, is deze flexibiliteit wanneer het kopen van de prepaid sim gsm-lijn is aantrekkelijk.

Terwijl het gsm contract postpaid werkt, dat wil zeggen dat er aan het einde van de maand een factuur aankomt die u moet betalen, met prepaid aanbiedingen voor mobiele telefoons moet u altijd uw kaart opladen voordat u de telefoon gebruikt als u wilt bellen of verbinding wilt maken met Internet om gsm data te gebruiken.

Prepaid mobiele aanbiedingen hebben twee opties: dat u geen kosten heeft en dat de operator u elke keer dat u de telefoon gebruikt, u kosten in rekening brengt totdat uw saldo op is, of dat u een vergoeding krijgt met vergelijkbare voorwaarden als bij een gsm contracttarief . Als u voor het laatste kiest, bedenk dan dat het bedrijf om de voorwaarden van de aanbieding toe te passen, uw sim-kaart aan het begin van de maand met voldoende geld moet hebben geladen om de overeenkomstige vergoeding te betalen. Dus als u niet zoveel per maand wilt uitgeven, is het voldoende dat u niet hoeft te betalen om de vergoeding kwijt te raken (iets dat niet gebeurt met de contracttarieven).

Zoals bij de meeste contracttarieven, vereisen prepaid aanbiedingen voor gsm’en geen permanentie, dus u kunt ze annuleren wanneer u maar wilt zonder een boete te krijgen van de gsm operator.

Als u, na analyse van uw mobiele gebruiksgewoonten, merkt dat u veel belt en dat u moet bellen zonder u zorgen te maken over minuut- of frequentielimieten, dan is het belangrijk om de tarieven voor mobiele telefonie te vergelijken die zoveel mogelijk gratis belminuten omvatten. Bovendien moet u proberen een aanbieding te vinden die de verbinding van een oproep niet als extra kosten in rekening brengt, want als u kort maar zeer vaak belt, moet u elke keer dat u belt ongeveer 20 cent betalen voor de verbinding, dit kan uw uitgaven aan mobiele telefonie aanzienlijk verhogen en daarom zou u aan het einde van de maand een nare gsm factuur kunnen ontvangen.

Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden bij het zoeken naar gsm abonnementen die het grootst mogelijke aantal gratis minuten omvatten, is de duur van het gesprek die door de operator is vastgesteld: er zijn aanbiedingen voor mobiele telefoons die ‘onbeperkte oproepen of onbeperkt bellen‘ aanbieden, maar in de kleine lettertjes staan ​​de voorwaarden voor de aard van dergelijke oproepen, die van bedrijf tot bedrijf verschillen. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld beperkt tot 60 gratis minuten per gesprek, waarbij een extra bedrag in rekening wordt gebracht voor de extra minuut, dat wil zeggen dat er vanaf minuut 61 extra wordt aangerekend. De oplossing in dit voorbeeld zou zijn om kortere gesprekken te voeren (maximaal 59 minuten). minuten) hang op en bel indien nodig opnieuw: op deze manier vermijdt u extra minuten te betalen tegen een tarief waarmee u onbeperkt kunt bellen.

Het aantal keer dat u kunt bellen naar verschillende telefoonnummers, is een andere variant waarmee u rekening moet houden: om commercieel gebruik van aanbiedingen voor mobiele abonnementen voor persoonlijk gebruik te vermijden, stellen sommige operatoren een beperking in op hun onbeperkte mobiele tarieven, het maximale aantal bestemmingsnummers dat u kunt bellen. Over het algemeen is deze beperking vrij breed in termen van het aantal toegestane nummers, maar het is de moeite waard om naar deze voorwaarde te kijken om verrassingen of te hooge mobile abonnementen facturen aan het einde van de maand te voorkomen.

Wanneer u de gebruiksgewoonten analyseert die u aan de mobiele telefoon geeft en u realiseert zich dat u niet meer weet wanneer u deze voor het laatst hebt gebruikt om te bellen, moet u wellicht de tarieven vergelijken die de meeste gegevens bevatten om te navigeren (onbeperkte data). Dus als wat u zoekt het beste aanbod is om WhatsApp en sociale netwerken te gebruiken, is het belangrijk dat u weet dat steeds meer telefoonmaatschappijen de hoeveelheid gsm-data om te navigeren uitbreiden die in hun telefonische aanbiedingen is opgenomen.

Hoewel we momenteel in België geen vast tarief hebben voor mobiele data waarmee je zonder zorgen kunt browsen, zijn er opties met een aanzienlijke hoeveelheid GB aan data waarmee je het einde van de maand kunt bereiken zonder iets extra op je gsm-factuur te betalen. En dit is een aspect waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar de goedkoopste mobiele tarieven voor het gsm-abonnement tarief dat het beste bij u past: wat gebeurt er als u alle mobiele data van de maand verbruikt?

Er zijn telecomoperatoren die uw browsesnelheid direct verlagen om u te dwingen extra datavolume te kopen, maar er zijn andere die u niet eens laten weten dat u de data in uw maandabonnement al hebt verbruikt en automatisch beginnen met het activeren van extra navigatiebonussen dat uw abonnement rekening voor de maand omhoog gaat. Het is dus het beste om de kleine lettertjes van het contract te lezen en te weten wat er gebeurt als de gegevens opraken: als het een snelheidsbeperking is, weet dan precies tot hoeveel het wordt teruggebracht; of als de extra gebruikte MB in rekening wordt gebracht, wees dan duidelijk over de prijs. Een aanbeveling die nuttig kan zijn om onaangename verrassingen in dit opzicht te voorkomen, is om een ​​datagebruikswaarschuwing in te stellen op de mobiele telefoon, hetzij via een speciaal voor dit doel ontworpen applicatie, hetzij via het besturingssysteem zelf: zodat u een betere controle heeft over de gegevensuitgaven die u in de maand heeft en uw verbruik beter plannen.

De prijs is een sleutelfactor bij het kiezen van degene die het beste bij u past onder de tarieven voor gsm telefonie: naast het vaststellen van een maandelijks bestedingsbudget voor telefonie, is het belangrijk om te weten dat er enkele tarieven zijn die geen maandelijks minimum data verbruik bepalen, maar kunt u betalen voor wat u werkelijk gebruikt.

Is een aanbod voor gsm abonnements geschikt zonder minimale besteding? Het hangt, zoals altijd, af van hoe u uw smartphone gebruikt. Als u bijvoorbeeld een van de gebruikers bent die praktisch nooit belt, u niet meer weet wanneer u voor het laatst een sms hebt verzonden en u de dag op kantoor of thuis doorbrengt met verbinding met het wifi-netwerk, misschien moet is het handig om te betalen voor wat u werkelijk verbruikt, dat wilt zeggen, een gsm-tarief inhuren dat alleen de oproepen die u maakt, in rekening brengt per minuut en per vestiging, waarvoor een vaste prijs geldt voor het verzenden van sms-berichten, en dat tarief per MB het verbruik van internetdata dat u doet vanaf uw gsm.

Maar let op: hoewel dit type gsm-abonnements om voor consumptie te betalen op het eerste zicht erg aantrekkelijk lijkt omdat ze je niet verplichten tot een maandelijks minimum, moet je er wel rekening mee houden dat gsm-abonnementen zonder minimumuitgaven kosten duurder per minuut en MB verbruikt. De sleutel? Wees heel duidelijk over de gewoontes van het gebruik van uw apparaat om te kunnen berekenen of ze het in uw geval uiteindelijk waard zijn.

Het komt steeds vaker voor om de goedkoopste mobiele abonnements te vinden met een bepaald aantal minuten om naar het buitenland te bellen. Het is een ideale optie voor wie familie of vrienden heeft die vaak bellen, en niet meer dan zestig minuten per maand, omdat het is wat de operators gewoonlijk als “gratis” in hun tarieven aanbieden, inclusief minuten om naar het buitenland te bellen.

Het is belangrijk dat u weet dat deze oproepen in veel gevallen meestal via internet worden gevoerd, dat wil zeggen dat het VoIP-oproepen zijn, waarbij de stem met de mobile data wordt meegestuurd en daarom is het essentieel om te beschikken over een internetverbinding van bandbreedte, via wifi, via 4G of zelfs via 5G.

Met betrekking tot dit laatste punt is het noodzakelijk om een ​​aspect uit te leggen dat verband houdt met sommige mobiele abonnements waarvoor beperkingen gelden voor het gebruik van VoIP-gegevens: de sleutel zoals altijd zal zijn om de kleine lettertjes te lezen, dat wilt zeggen, de voorwaarden van de dienst die u inhuurt. , vanwege beperkingen in VoIP, zult u uw mobiele data niet kunnen gebruiken om bijvoorbeeld Skype-gesprekken te voeren.

Telecomunicatiebedrijven nemen steeds vaker producten op maat van zelfstandigen op in hun catalogi met aanbiedingen voor gsm abonnementen. Zelfstandigen vormen een groeiende groep, wat het interessant maakt voor mobile operators en mogelijk, vanwege de aard van hun activiteit, speciale gsm-abonnementen nodig hebben, hetzij met meer minuten om te bellen of met meer gsm datavolume om te surfen.

Maar hoewel het nooit kwaad kan om de goedkoopste mobiele tariefaanbiedingen voor freelancers te analyseren voor het geval u er een vindt die bijzonder aantrekkelijk is, moet u weten dat er geen verplichting is om een ​​van deze speciale aanbiedingen af ​​te sluiten om deze in uw kosten op te nemen. afschrift maandelijks. Het is voldoende dat de factuur op uw naam staat, zodat u deze kunt opnemen in uw weergave van rekeningen voor de belastingsdienst, dus het zoeken en vergelijken van aanbiedingen voor mobiele abonnementen voor freelancers is optioneel.

Momenteel zijn er twee soorten telecom-bedrijven in België. Afhankelijk van de typologie variëren de voordelen en prijzen.

– Traditionele operatoren: ProximusBaseOrangeTelenet, dat wil zeggen degenen met een eigen netwerk. Ze hebben doorgaans hogere prijzen in ruil voor het subsidiëren van telefoons of het opnemen van andere diensten, zoals ADSL of vaste telefonie.

– Virtuele mobiele operators. Het zijn degenen die samenwerken met het netwerk van andere bedrijven. Enkele voorbeelden in België zijn Mobile VikingsScarletEdpNetVOO. Deze bedrijven bieden over het algemeen de goedkoopste gsm abonnement tarieven, maar subsidiëren de terminals niet. Veel van de tarieven van VMO zijn ook gericht op dataconsumptie versus oproepen.

Overweegt u van mobile operator te veranderen? Door de verschillende gsm abonnementen van de gsm-markt te analyseren en te vergelijken, kunt u tot 75% besparen op uw factuur. Het is dus het beste om uw behoeften te definiëren en op basis daarvan na te gaan welk contract het beste bij u past. bij beste-gsm-abonnement.be kunt u een vergelijking maken van gratis gsm-abonnementen van de belangrijkste telefonie bedrijven.

Bedenk eerst: hoe gebruik je de telefoon? De vergelijker van beste-gsm-abonnement.be biedt u het goedkoopste aanbod voor gsm abonnementen op basis van uw consumptiegewoonten, of het nu gaat om de uren die u overdag belt, de mobile operator van uw meest frequente oproepen of hoeveel of weinig u internet data gebruikt op uw gsm. Bovendien krijgt u toegang tot de verschillende soorten mobiele tarieven op de markt (per minuten, via spraak, data …).

Het is mogelijk dat u zich bij het zoeken naar de beste aanbiedingen voor gsm abonnementen afvraagt ​​wat het beste mobiele bedrijf is. Afgezien van de verschillen tussen traditionele en virtuele operators die we u in de vorige sectie hebben uitgelegd, kunnen we niet met zekerheid zeggen dat het ene telecombedrijf beter is dan het andere. Het wordt aanbevolen om tools zoals onze gsm abonnementen tariefvergelijker te gebruiken om de aanbieding te vinden die het beste bij u past.

Naast het vooraf informeren, is het, zoals we hierboven vermeldden, handig om uw consumptiegedrag te analyserenzowel voor bellen als voor mobiel internet, en duidelijk te zijn over welk type gsm-abonnement u nodig heeft.

Als u al een telefoon heeft, kunt u de OMV-aanbiedingen evalueren. Over het algemeen, en zoals u in dit artikel meer in detail kunt zien, zijn hun basistarieven voor mobiel abonnement lager en is er meestal geen verbintenis om te blijven.

Bij traditionele gsm-operators daarentegen is er meestal een verbintenis om meerdere maanden (12, 18 of 24) te blijven en zij geven je een gratis smartphone. Als u al een van deze bedrijven heeft, bent u wellicht geïnteresseerd in het artikel over hoe u een verbetering van uw voorwaarden of een nieuwe telefoon kunt krijgen of over hoe u de overdraagbaarheid correct kunt uitvoeren.

In elk geval kunt u, naast uzelf informeren en rekeningen maken over het totale bedrag (onthoud dat u bij bepaalde operators de eerste maanden minder betaalt), met beste-gsm-abonnement.be mobiele abonnement tariefvergelijker kunt beginnen met het vergelijken van alle gsm abonnementen in Belgie. Volgens berekeningen van onze website kunnen de besparingen oplopen tot 75% of, wat hetzelfde is, gemiddeld € 225 per jaar.

Het kan ook interessant zijn dat u de tarieven voor prepaid simkaart of mobiele abonnements op contractbasis te controleert. Bij beste-gsm-abonnement.be stellen we u alle informatie ter beschikking met betrekking tot alle soorten mobiele telefonie en zelfs de tarieven die van toepassing zijn op mobiele telefoons. In onze gsm-abonnement vergelijker vindt u de beste tarieven voor Simkaart prepaid mobiele telefonie, contracttarieven voor mobiele telefonie en prijzen voor gsm abonnementen onder voorbehoud van specifieke tarieven.

Aan de andere kant, als u thuis ook internet wilt hebben, kunt u de voorwaarden van de goedkoopste glasvezeltarieven voor de maand bekijken, aangezien het goedkoper kan zijn om beide diensten in een pakket te combineren in plaats van ze afzonderlijk te betalen.